Творчі пошуки Вільяма Ґеддіса в контексті американського постмодернізму - Нестелєєв, М. (Слово і Час, 2016)
У статті розглянуто творчість Вільяма Ґеддіса в контексті американського постмодернізму. Проаналізовано ідейно-тематичні творчі пошуки письменника. Прозу Ґеддіса (від “Впізнавання” до “Агапе агов”) висвітлено як процес поступового розчарування в Американській мрії за часів згубної корпоратизації світу. Символом цього занепаду для митця стає механічне піаніно, про феномен якого він розмірковував усе своє життя.