Актуалізація формування кластеру відновлювальної енергетики в умовах зміни тарифних трендів - Чеботарьов, В.А.; Колосов, А.М.; Суворов, М.В. (Економічний вісник Донбасу, 2019)
Енергоринок України функціонує поки що в парадигмі поступового підвищення тарифів, що залишається дороговказом і для розвитку відновлювальної енергетики, яка орієнтується на найбільш високі в Європі «зелені тарифи». Законом України «Про ринок електроенергії», що вступив у дію, передбачаються заходи наближення умов енергоринку в Україні до світових. Розглянуто проблему розвитку відновлювальної енергетики згідно зі світовими трендами зменшення вартості тарифів та створення розподіленого оптового ринку електроенергетики. Показано, що вже зараз необхідно формувати уявлення щодо економічно обґрунтованого кластеру створення об’єктів відновлювальної електроенергетики з урахуванням динаміки тарифів та інших економічних чинників.