Економічна стійкість та конкурентоспроможність агропродовольчого комплексу як фактори економічної безпеки - Перебийніс, В.І.; Перебийніс, Ю.В. (Економічний вісник Донбасу, 2019)
Запропоновано модель підсистеми «економічна стійкість – конкурентоспроможність – економічна безпека» як структурної складової соціально-економічної системи. Розроблено матрицю рівнів економічної стійкості, конкурентоспроможності та економічної безпеки агропродовольчого комплексу. Підтверджено залежність економічної стійкості експортоорієнтованого агропродовольчого комплексу від біфуркацій на світових ринках сільськогосподарської сировини та продовольства. Обґрунтовано доцільність забезпечення рівних конкурентних умов для дрібних, середніх та великих товаровиробників агропродовольчого комплексу України шляхом удосконалення інституційного забезпечення.