Цільові орієнтири сталого розвитку людського капіталу в умовах побудови інноваційної економіки - Смирнова, І.І. (Економічний вісник Донбасу, 2019)
У статті визначено необхідність переходу України на модель сталого розвитку, що зумовлено трансформаційними змінами, які відбулися у вітчизняній економіці за роки незалежності. Визначено роль соціальних інновацій використання людського капіталу та підвищення його конкурентоспроможності в умовах сталого розвитку. Доведено, що інноваційна економіка грає важливу роль в модернізації національного господарства України та протистоянні глобальній кризі. Творчі індустрії виробляють товари і послуги, включаючи й ідеї, які потім стають ресурсами для інноваційного процесу та інших видів економічної діяльності економіки України як в науковому, так і в технологічному сенсі. Обґрунтовано, що креативний людський капітал є рушійною силою сучасної інноваційної економіки України.