"Я написав книгу зневіри.": естетична концепція збірки "Папороть" як вираження творчої еволюції Василя Герасим'юка - Анісімова, Н. (Слово і Час, 2016)
У статті розглядаються основні складові естетичної еволюції “пізнього” В. Герасим’юка. Об’єктом аналізу слугують нові вірші, що склали основу циклу “Суха різьба”. Предметом наукового дискурсу є міфологічний, біблійно-містичний, метафорично-музичний, національно- історіософський плани ліричного відтворення світу. Проводиться зіставлення з ранньою лірикою. Визначається художня своєрідність поезії.