Автор-білінгв у пошуках читача (колізія Г. Квітки-Основ'яненка) - Федута, О. (Слово і Час, 2016)
У статті на прикладі творчості Г. Квітки-Основ’яненка проаналізовано особливості сприйняття читацької аудиторії письменником-білінгвом. Автор доходить висновку про принципове розрізнення Квіткою російськомовного і україномовного читача та про залежність від мови цільової аудиторії стилістики й тематики його творів.