Как обустроить развитие нанонаук и нанотехнологий в Украине на перспективу до 2020 г. - Рагуля, А.В. (Українське матеріалознавче товариство, 2008)
Наведені дані про стан інвестицій в розвиток нанотехнологій у світі, а також основних напрямах програми фундаментальних досліджень в галузі наноматеріалів та нанотехнологій НАН України в порівнянні з аналогічними програмами досліджень в США, Японії та Євросоюзі. Приведені пропозиції про заходи для розвитку нанотехнологій в Україні.