Коротка історія відділу космоекології та космічної мінералогії (до 50-річчя Інституту геохімії, мінералогії та рудоутворення ім. М. П. Семененка НАН України) - Semenenko, V.P. (Геофизический журнал, 2019)
Розглянуто історію зародження і розвитку в Україні мінералогічних досліджень космічних зразків, головним чином, метеоритів, а також основні етапи становлення відділу космоекологіі і космічної мінералогії в Інституті геохімії, мінералогії та рудоутворення ім. Н. П. Семененко та Інституті геохімії навколишнього середовища НАН України.