Структура пустотного простору складнопобудовних башкирських карбонатних порід-колекторів Опішнянського родовища ДДЗ - Вижва, С.А.; Безродна, І.М.; Ткаченко, О.В. (Геофизический журнал, 2019)
Проведено аналіз матеріалів геофізичних досліджень свердловин опішнянське родовища Дніпровсько-Донецької западини з метою визначення перспективності башкирських карбонатних відкладень як порід-колекторів. Вперше за даними геофізичних досліджень свердловин визначена структура пустотного простору цих відкладень (продуктивний горизонт Б-10) по керну 11 свердловин опішнянське родовища. Кількісна оцінка типів пористості порід-колекторів проводилася за допомогою методики, розробленої в Київському національному університеті імені Тараса Шевченка, основою якої є комплекс методів геофізичних досліджень свердловин, що включає в себе свердловинні радіоактивні і акустичні методи досліджень.