Вплив властивостей границі розділу електрод-діелектрик на ЕГД-течію - Остапенко, А.О.; Журавльов, М.О. (Геотехнічна механіка, 2017)
Були проведені експериментальні дослідження у різних рідинних діелектриках при різних матеріалах електродів. Залежності провідності й швидкості для різних електродів мають типовий характер: на низьковольтній ділянці залежності виконується закон Ома. На високовольтній – залежність має вид G = kU + c. Виявлено аномальний характер цієї залежності для металів електродів з низькою роботою виходу електронів. Коефіцієнт високовольтної провідності визначається матеріалом електроду. Це показує на те, що високовольтна провідність визначається поверхневою іонізацією, швидкість ЕГД-течії залежить від заряду, який утворюється на поверхні електроду.