Ідентичність постмодерної людини: "Фланер" у сучасному травелозі та романі-подорожі (Патрік Модіано "Одного разу вночі", Ольга Токарчук "Бігуни") - Шульгун, М. (Слово і Час, 2016)
У статті проаналізовано твори Патріка Модіано й Ольги Токарчук. Досліджено актуальні образні моделі, які описують сучасну людину і претендують на широкі узагальнення. Травелог і роман-подорож розглянуто як пошукові зонди сучасної літератури.