Вплив виходу летких речовин на визначення вибуховості вугільного пилу - Мінєєв, С.П.; Дякун, І.Л.; Ященко, І.О. (Геотехнічна механіка, 2018)
Показано, що одним з основних факторів, що характеризують схильність пилу до вибуху, є вихід летких речовин при термічному розкладанні вугілля без доступу повітря. Для вугілля з виходом летких речовин до 30 % простежується строга закономірність між вмістом метану в продуктах піролізу і ступенем вибуховості пилу, що використовується для відповідної класифікації вугільних пластів. Розглянуто поняття виходу летких речовин. Приведено методику визначення виходу летких речовин, суть якої полягає в прокалюванні наважки аналітичної (повітряно-сухої) проби палива в муфельній печі без доступу повітря при температурі (900 ± 5) ºС протягом 7 хв.