Розвиток методології визначення границь кар'єрів - Блізнюков, В.Г.; Луценко, С.О.; Баранов, І.В. (Геотехнічна механіка, 2018)
При визначенні границь кар'єрів граничний коефіцієнт розкриву розраховується за техніко-економічними показниками, які досягнуті на момент проектування і його величина є постійною. Аналіз роботи гірничозбагачувальних комбінатів показав, що їх економічні показники й коефіцієнти розкриву згодом змінюються. Метою роботи є вдосконалення методів визначення границь кар'єрів, на основі порівняння мінливих у часі показників режиму гірничих робіт кар'єру, що проектується й діючих (базових) кар'єрів.