Механизированная выемка тонких пластов - Ходырев, Е.Д.; Филатов, В.Ф.; Анциферов, В.А. (Український науково-дослідницький і проектно-конструкторський інститут гірничої геології, геомеханіки і маркшейдерської справи НАН України, 2008)
У статті проаналізовано стан техніки і технології безлюдного виймання малопотужних пластів вугілля за допомогою бурошнекових установок; запропоновано без шнекову схему транспортування відбитого вугілля по вибурюваній свердловині.