Геохимическое распределение рассеянных элементов в шламонакопителях ЦОФ «Чумаковская» - Власов, П.А.; Целуйко, О.В.; Шурховецкий, С.А. (Український науково-дослідницький і проектно-конструкторський інститут гірничої геології, геомеханіки і маркшейдерської справи НАН України, 2008)
Досліджені геохімічні розподіли розсіяних елементів у шламонакопичувачах ЦЗФ «Чумаковська». За даними спектрального напівкількісного методу аналізу зразків вугільного шламу побудовані карти концентрацій аномальних змістів елементів. Аналізуються особливості розподілу елементів і причини виникнення аномалій.