Релаксация намагниченности слоистого горного массива - Селяков, Б.И.; Соколовский, М.Л. (Український науково-дослідницький і проектно-конструкторський інститут гірничої геології, геомеханіки і маркшейдерської справи НАН України, 2008)
Проведено теоретичне дослідження задачі релаксації магнітного моменту багатошарового гірського масиву. Пояснено наявність проміжків із різними темпами спаду ЕРС у пробній рамці та розширено область застосування даного методу для дослідження будови гірського масиву в цілому.