О методе определения напряжённого состояния пластин с криволинейным отверстием - Калоеров, С.А.; Занько, А.И. (Прикладная механика, 2017)
Запропоновано новий наближений метод визначення напруженого стану пластин з криволінійним отвором, що полягає в апроксимації контурів отворів дугами еліпсів, використанні конформних відображень, узагальненого методу найменших квадратів. Чисельно встановлено високу міру точності отриманих результатів. Числові результати представлені для пластини з квадратним отвором та дано їх аналіз.