Об уточнении параметров недемпфированных механических систем - Ларин, В.Б. (Прикладная механика, 2017)
Запропоновано алгоритм розв’язання задачі про уточнення параметрів (жорсткостей) недемпфованої механічної системи за результатами спостереження деяких власних векторів і власних частот. Алгоритм базується на процедурах лінійних матричних нерівностей, що дозволяє використовувати для розв’язування цієї проблеми стандартні процедури пакету MATLAB і порівняно легко врахувати структуру матриці жорсткостей. На простому прикладі показано, що для досягнення високої точності визначення параметрів моделі необхідно мати в своєму розпорядженні достатнє число спостережуваних власних векторів.