Нелинейные колебания заполненных жидкостью цилиндрических оболочек с начальными несовершенствами - Кубенко, В.Д.; Ковальчук, П.С. (Прикладная механика, 2017)
Запропоновано теоретичні підходи до дослідження вільних коливань неідеальних (з малими недосконалостями геометричного характеру) ортотропних циліндричних оболонок при наявності рідинного наповнювача. Відповідну задачу розглянуто в геометрично нелінійній постановці. Основну увагу приділено дослідженню взаємодії та енергообміну між «спряженими» згинними формами оболонок, які враховуються в радіальному динамічному прогині. Проаналізовано вплив початкових прогинів на процеси взаємодії форм початкових прогинів.