Изгиб пластины на упругом основании с начальными напряжениями при воздействии подвижной нагрузки - Бабич, С.Ю.; Глухов, Ю.П. (Прикладная механика, 2017)
Наведено результати дослідження впливу початкового напруження на момент згину в пластині, що лежить на попередньо-напруженому напівпросторі, за дії рухомого навантаження. Рівняння руху пластини записано з врахуванням зсуву та інерції обертання. У просторі зображень одержано розв'язок в загальному випадку для стисливого і нестисливого напівпросторів, різних умов контакту та швидкостей руху навантаження. Числовий аналіз дослідження проведено для стисливого матеріалу з гармонійним потенціалом та для нестисливого матеріалу з потенціалом Бартенєва - Хазановича. Надано аналіз числових результатів (графіки, таблиці).