Нестационарные колебания цилиндрической оболочки, расположенной в жесткой трубе и взаимодействующей с потоками жидкости при импульсных возмущениях давления во внутреннем потоке - Подчасов, Н.П. (Прикладная механика, 2017)
Запропоновано методику дослідження нестаціонарних коливань циліндричних оболонок, що взаємодіють з внутрішнім і зовнішнім потоками рідини, за дії зовнішнього постійного повздовжнього стискаючого зусилля. Зусилля зазнає вплив фінітних гармонічних збурень. З використанням методики проведено числове дослідження перехідних динамічних процесів в системі "оболонка - рідина" за різних значень параметрів збурень і надано їх аналіз.Запропоновано методику розрахунку нестаціонарних коливань циліндричних оболонок, що взаємодіють з внутрішнім і зовнішнім потоками рідини, за дії постійного зовнішнього та внутрішнього тиску рідини. Внутрішній тиск зазнає впливу фінітних в часі збурень гармонічного типу. У просторі збурення лінійно зменшуються вздовж довжини оболонки. З використанням методики проведено числове дослідження перехідних динамічних процесів в системі "оболонка - рідини" за різних значень параметрів збурень.