К определению параметров дробно-экспоненциальных ядер наследственности в нелинейных теориях вязкоупругости - Голуб, В.П.; Павлюк, Я.В.; Фернати, П.В. (Прикладная механика, 2017)
Розв'язано задачу визначення параметрів дробово-експоненційних ядер спадковості нелінійно-в'язкопружних матеріалів. Проаналізовано методи визначення параметрів, що використовуються в кубічній теорії в'язкопружності та в нелінійних теоріях та грунтуються на умовах подібності первісних кривих повзучості та ізохронних діаграмах. Визначено та експериментально апробовано параметри дробово-експоненційних ядер спадковості для мікропластику, склопластику ТС-8/3-250, склопластику СВАМ. Надано аналіз результатів (таблиці, графіки).Розв'язано задачу визначення параметрів дробово-експоненційних ядер спадковості нелінійно-в'язкопружних матеріалів. Проаналізовано методи визначення параметрів, що використовуються в кубічній теорії в'язкопружності та в нелінійних теоріях, які грунтуються на умовах подібності первісних кривих повзучості та ізохронних діаграмах повзучості. Визначено й експериментально апробовано параметри дробово-експоненційних ядер спадковості для орієнтованого поліпропілену, нейлонових волокон FM 3001 і FM 10001, мікропластика, склопластика (ТС 8/3-250, склопластика СВАМ) та склопластика контактного формування.