Кінематографічна візуалізація простору в малій прозі Євгена Гуцала - Брайко, О. (Слово і Час, 2017)
У статті розглянуто можливості кінематографічної візуалізації художнього простору в доробку Є. Гуцала й пов'язанні з ними літературні словесні аналоги монтажних, композиційних і ритмічних ресурсів кіно. Указано на перегуки художніх засобів прозаїка з класичними малярськими творами й фільмами, теорією кіно С. Ейзенштейна.