Оніричний хронотоп казок Валерія Шевчука (на матеріалі збірки "Панна квітів") - Дибовська, О. (Слово і Час, 2017)
У статті висвітлено різновекторні підходи до трактування сновидінь, зокрема в літературі. З'ясовано поняття “сновидіння”, “сон у літературі”, “свідомий сон", “оніричний хронотоп”. Проаналізовано часопростір сновидінь як вияв підсвідомого в тексті. Виокремлено підходи до аналізу сну в казках Валерія Шевчука на матеріалі збірки “Панна квітів”.