Модифицированный метод математического моделирования процесса распространения колебаний в углевмещающей толще - Анциферов, А.В.; Глухов, А.А.; Педченко, М.А.; Трофимов, В.В. (Український науково-дослідницький і проектно-конструкторський інститут гірничої геології, геомеханіки і маркшейдерської справи НАН України, 2008)
В роботі пропонується підхід, що ґрунтується на сумісному використовуванні модифікації методу Кондратьєва і методу ефективних модулів пружності для математичного опису сейсмічних коливань у вуглепородному масиві при прогнозі геологічних порушень вугільних пластів. Метод дозволяє уникнути трудомістких наближених обчислень реологічних властивостей середовища і використати емпіричні оцінки значень модулів пружності в зонах впливу геологічних порушень.