Корюківська трагедія: як вижили живі? - Онищук, К. (Сiверянський лiтопис, 2019)
У статті здійснено спробу аналізу способів порятунку цивільного населення в м. Корюківка 1–2 березня 1943 р. під час наймасштабнішої нацистської каральної операції в історії Другої світової війни. Аналіз зроблений винятково на спогадах очевидців.