У центрі уваги – непересічна особа лідера Гетьманщини - Петреченко, І. (Сiверянський лiтопис, 2019)
20–21 березня 2019 року в Чернігові відбулася наукова конференція «Гетьман І. Мазепа та Чернігівщина», присвячена 380-річчю від дня народження І. Мазепи.