Регулювальні характеристики активного чотириквадрантного перетворювача в режимах випрямлення і рекуперації - Щербак, Я.В.; Плахтій, О.А.; Нерубацький, В.П. (Технічна електродинаміка, 2017)
У роботі на основі рівнянь енергетичного балансу активного чотириквадрантного перетворювача з гістерезисною системою керування отримано регулювальні характеристики вихідної напруги в режимах випрямлення та рекуперації. Встановлено аналітичні вирази, що описують залежність вихідної напруги від регулювального коефіцієнта гістерезисної системи керування ξ, реалізованого коефіцієнта потужності λ та середньоквадратичного значення струму навантаження. Отримані характеристики відображають діапазон регулювання вихідної напруги та його зміну при зміні струму навантаження. Отримані теоретичні положення співпадають з результатами імітаційного моделювання, виконаного в середовищі Matlab.