Векторні вимірювання режимних параметрів та ідентифікація низькочастотних мод електромеханічних коливань в Об'єднаній енергосистемі України - Буткевич, О.Ф.; Пилипенко, Ю.В.; Чижевський, В.В.; Єлізаров, І.О. (Технічна електродинаміка, 2017)
Досліджено випадки виникнення у 2016-2017 р.р. в Об’єднаній енергосистемі (ОЕС) України низькочастотних коливань режимних параметрів (НЧК) та наведено результати ідентифікації мод НЧК, що свідчать про вплив схемо-режимних умов на склад та частоти домінантних мод НЧК. Під час цих досліджень використовувалися результати векторних вимірювань режимних параметрів та ансамбль спеціально відібраних методів аналізу сигналів. Визначено необхідні умови для створення системи моніторингу НЧК в ОЕС України.