Застосування частотно-фазового методу для контролю геометричних параметрів обїєктів - Брагинець, І.О.; Кононенко, О.Г.; Масюренко, Ю.О. (Технічна електродинаміка, 2017)
Розглянуто можливість використання лазерних частотно-фазових далекомірних систем у радарному режимі для оцінки якості та форми контрольованих дифузно-відбиваючих поверхонь. Проведено аналітичні дослідження вихідної величини частотно-фазових систем при нерівномірності контрольованих поверхонь. Оцінено спектр вихідного сигналу системи у даному випадку та визначено амплітуди окремих складових спектру, значення яких характеризують стан поверхні або її профіль.