Інтермедіальна парадигма роману Володимира Винниченка "Сонячна машина" - Сиваченко, Г. (Слово і Час, 2017)
У статті розглянуто специфіку такого художнього явища, як інтермедіальність (взаємодія мистецтв) у творчості В. Винниченка-експресіоніста (малярство, кіно, театр). На основі системного аналізу елементів інтермедіальності визначено основні поетикальні домінанти роману “Сонячна машина”, абсорбування елементів інших, несловесних способів мистецького осмислення життя як прикметну рису художнього мислення українського письменника.