Пристрасть і мудрість Зузанни Ґінчанки - Поліщук, Я. (Слово і Час, 2017)
Предметом аналізу є оригінальна літературна постать Зузанни Ґінчанки (1917-1944) - польської поетеси єврейського походження, що стала жертвою Голокосту. Легенда Ґінчанки концентрує увагу на її трагічній долі та ранній загибелі у 27 років. Проте й поезія цієї авторки заслуговує на увагу. У польській літературі останнім часом її високо оцінюють. В Україні 3. Ґінчанка досі лишається невідомою, хоча саме з Україною найтісніше пов'язана її біографія. Дослідник відкриває цю постать сучасному українському читачеві.