Тема мандрів у творчості Климентія Зиновієва і Григорія Сковороди - Меркулов, М. (Слово і Час, 2017)
Стаття присвячена темі подорожі у творчості двох видатних українських письменників доби бароко. Розглядаючи твори Григорія Сковороди та Климентія Зиновієва, автор говорить про значний вплив мандрівки на життя і світогляд цих двох митців. Об'єктами дослідження стали вірші Климентія Зиновієва, а також поезія Г. Сковороди.