Функціонування компонентів візуального в повісті Івана Нечуя-Левицького "Бурлачка" - Муравецька, Я. (Слово і Час, 2017)
У статті досліджено візуальні стратегії Нечуя-Левицького на прикладі повісті “Бурлачка”, розкрито мету вживання таких елементів. Повість поєднує реалістичні та романтичні візуальні методи. Василинина краса - головний мотив повісті і необхідна частина сюжету. Виникає враження, що автор ставив собі за мету саме оспівування зовнішньої краси української дівчини.