Духовні орієнтири громадських організацій України із проекцією на сучасний культурно-інформаційний простір - Павлюк, І. (Слово і Час, 2017)
У статті досліджено розвиток українських громадських організацій Кирило-Мефодіївське товариство, “Руська бесіда”, “Просвіта” і їх роль у збереженні суспільно-політичного та літературно-мистецького інформаційного поля в різних історичних умовах із виходом на сучасну дорожню карту формування національної ідентичності.