Переклад Лесі Українки: непереборні підозри текстолога - Мірошниченко, Л. (Слово і Час, 2017)
Стаття про оманливий погляд текстолога на російськомовний переклад Лесі Українки оповідання французького письменника Жоржа д’Еспарбеса "Ух! валки!’’