Проблеми побудови сервіс-орієнтованих прикладних інформаційних систем в semantic web середовищі на основі агентного підходу - Андон, П.; Дерецький, В. (Інститут програмних систем НАН України, 2006)
У роботі представлені основні засоби, що покладені в основу технології сервіс-орієнтованої інтеграції. Семантичні технології забезпечують існування певного рівня абстракції над існуючими інформаційними технологіями. Цей рівень дозволяє здійснювати зв'язок даних, семантики і процесів, що виконуються в розподіленому середовищі. Розвиток цих технологій дасть змогу організаціям створювати єдине уніфіковане представлення даних у всіх застосуваннях, дозволить точно знаходити необхідну інформацію, спрощувати корпоративну інтеграцію і інтеграцію мережаних застосувань. Запропонована схема для представлення та рішення задач в розподіленому середовищі Семантичної мережі. Розглянуто засоби та стандарти інтеграції та координації мережаних сервісів на основі потоку робіт (workflow).