Вплив вологості та чистоти водню на надійність потужних електричних машин - Виговський, О.В.; Хвалін, Д.І.; Мистецький, В.А. (Проблеми безпеки атомних електростанцій і Чорнобиля, 2017)
Розглянуто вплив вологості та чистоти водню на надійність та енергоефективність потужних електричних машин. Складено перелік можливих домішок, що мають можливість потрапити до корпусу генератора, показано їхній вплив на чистоту газу та сумарні механічні втрати. Проведено аналіз впливу параметрів чистоти водню на механічні втрати в турбогенераторі з безпосереднім водневим охолодженням. Розглянуто можливість використання металогідридів для забезпечення чистоти, очищення та сорбції водню.