Митрополит Михайло Левицький і літературне життя Галичини періоду "Весни народів" - Шалата, М. (Слово і Час, 2017)
Відомо: усяке суспільно-політичне потрясіння викликає активізацію життя духовного. У цьому зв'язку цікаво й історично повчально простежити, як позначилася на українському літературному процесі в Галичині європейська революція 1848-1849 рр., і який вплив на цей процес мав тодішній духовно-релігійний лідер краю - митрополит М. Левицький. Цьому питанню й присвячена пропонована стаття.