Уроки майстра: до 100-річчя Юрія Івакіна - Смілянська, В. (Слово і Час, 2017)
У статті розглядається науковий доробок Юрія Івакіна, відомого українського вченого, письменника, співробітника Інституту літератури ім. Т. Г. Шевченка НАН України. Названо і проаналізовано засадничі ідеї його літературознавчих праць, продемонстровано новаторство дослідника у вивченні поетики Шевченкової творчості, зокрема проблем компаративістики, стилістики, жанрології, історизму й текстології, а також її зв'язку з фольклором.