Експериментальні дослідження динаміки деформування приствольного масиву при збійці виробок із стволом - Колдунов, І.О. (Український науково-дослідницький і проектно-конструкторський інститут гірничої геології, геомеханіки і маркшейдерської справи НАН України, 2009)
На основе экспериментальных исследований установленыпараметры зоны деформирования околоствольного массива врайоне сопряжения ствола при проведении одной из его ветвей.