Обзор методов маркшейдерского контроля при безлюдной проходке вертикальных стволов - Беженцев, В.И.; Дроздова, Н.А. (Український науково-дослідницький і проектно-конструкторський інститут гірничої геології, геомеханіки і маркшейдерської справи НАН України, 2009)
На підставі аналізу методів контролю вертикальності шахтних стволів, які проходяться бурінням, установлено, що найбільш часто використовувані у вітчизняній практиці геометричні методи забезпечують точність проходки, достатню для використовування стволів лише другорядними.