Новые технологические решения по оставлению породы в шахтах - Питаленко, Е.И.; Васютина, В.В.; Пакин, Ю.В. (Український науково-дослідницький і проектно-конструкторський інститут гірничої геології, геомеханіки і маркшейдерської справи НАН України, 2009)
У представленому матеріалі дано нове рішення по використовуванню гірської породи безпосередньо в самій шахті. Пропонуються нові охоронні елементи конструкцій на основі тумб БЖБТ і породних прошарків податливих властивостей. Дано аналітичний розрахунок несучої здатності охоронної конструкції.