Закономерности накопления и распределения хрома в углях и отходах углеобогащения Донбасса - Власов, П.А. (Український науково-дослідницький і проектно-конструкторський інститут гірничої геології, геомеханіки і маркшейдерської справи НАН України, 2009)
Досліджено геохімічні розподіли хрому у вугіллях і відходах вуглезбагачення шахт та вуглезбагачувальних фабрик Донбасу. За даними спектрального напівкількісного методу аналізу зразків вугілля та вугільного шламу проведено аналіз токсичності сполук хрому. Проаналізовано особливості накопичування і розподілу хрому, а також причини виникнення аномалій.