Вміст жирних кислот у печінці та серці стерляді (Acipenser ruthenus) за гіпокси-гіперкапнічного впливу - Хижняк, С.В.; Мідик, С.В.; Сисолятін, С.В.; Войціцький, В.М. (Гидробиологический журнал, 2017)
Досліджено жирнокислотний склад ліпідів печінки та серця стерляді за гіпокси-гіперкапнічного впливу (штучний гіпобіоз) та виходу з цього стану. Показано зниження сумарного вмісту насичених та зростання вмісту ненасичених жирних кислот. Виявлено особливості змін вмісту індивідуальних жирних кислот. Перерозподіл поліненасичених жирних кислот у тканинах, що призводить до зміни співвідношення ω3/ω6, ймовірно, виступає складовою клітинного механізму дії штучного гіпобіозу на організм риб.