Аналіз запасних білків кукурудзи, трансформованої in planta з використанням обеззброєних штамів Agrobacterium tumefaciens - Матвєєва, О.Ю.; Сірант, Л.В.; Курчій, В.М.; Моргун, Б.В.; Тищенко, О.М.; Кочетов, О.В. (Физиология растений и генетик, 2013)
Досліджували вплив рекомбінантних штамів LBA4404 (pBi2E), GV3101 (pICH5290), GV2260 (pCB002) Agrobacterium tumefaciens на синтез запасних білків рослин інбредних ліній кукурудзи, трансформованих in planta на стадії запилення. Аналізом трансгенних (Т0) рослин та їх насіннєвого (Т1) покоління підтверджено відсутність вірогідної відмінності спектрів поліпептидів запасних білків зернівок у фазу повної воскової стиглості різних генотипів кукурудзи. Згідно з отриманими даними, у відповідь на Agrobacterium-опосередковану трансформацію з використанням зазначених штамів октопінового й нопалінового типів змін експресії генів запасних білків не зафіксовано.