Ликвидация пустот старых горных выработок тампонированием - Феофанов, А.Н. (Український науково-дослідницький і проектно-конструкторський інститут гірничої геології, геомеханіки і маркшейдерської справи НАН України, 2009)
Розглядається один із способів ліквідації порожнин старих гірничих виробок шляхом тампонування. Об'єм необхідного тампонажного матеріалу визначається за результатами буріння свердловин на горизонт залягання порожнини. Акцентується увага на використанні відповідних тампонажних розчинів, виходячи з гірничо-геологічних умов.