Нарис Г. Успенського "Випрямила" і новела В. Винниченка "Ланцюг" крізь призму наратології - Брайко, О. (Слово і Час, 2017)
У статті з'ясовано типологічну подібність і функціональну відповідність застосованих наративних засобів у творах із першоособовою розповіддю й вірогідними контактно-генетичними зв'язками. Художні структури проаналізовано з урахуванням комунікативної спрямованості творів і їхнього літературного й культурного контексту.