Дослідження світлової фази фотосинтезу в Інституті фізіології рослин і генетики Національної академії наук України - Кочубей, С.М.; Шевченко, В.В. (Физиология растений и генетика, 2013)
Описано історію досліджень світлової фази фотосинтезу у відділі біохімії фотосинтезу IФРГ НАН України з моменту його створення у 1964 р. по теперішній час.