Програмована загибель клітин при патогенезі, індукованому в рослинах гербіцидами - Мордерер, Є.Ю.; Радченко, М.П.; Сичук, А.М. (Физиология растений и генетика, 2013)
Обговорено дані щодо механізмів патогенезу, індукованого в рослинах гербіцидами. Схарактеризовано сучасні відомості про особливості програмованої загибелі клітин (ПЗК) у рослинах, зокрема стосовно ролі в індукції цього процесу активних форм кисню (АФК). Наведено докази участі програмованої загибелі клітин за дії гербіцидів, фітотоксичний ефект яких зумовлений впливом на фотосинтез та утворенням АФК. Розглянуто дані щодо участі АФК-залежної ПЗК у патогенезі, індукованому гербіцидами інгібіторами ацетил-КоА-карбоксилази.